Craftsmanship
Logo Okura 50 years

Vijftig jaar in één cocktailThe art of Craftsmanship

The Art of Craftsmanship gaat over oude tradities maar ook over nieuwe ontwikkelingen. Over altijd op zoek blijven naar verbeteringen, en zo te komen tot nóg betere versies. Door te mixen, te proberen en te proeven. Het verhaal over de jubileumcocktail van Twenty Third Bar.

Op de stad neerkijken vanaf de 23e verdieping, is zoals een vogel Amsterdam moet zien. Het duurt dan ook even om bekende straten, pleinen en gebouwen te herkennen. Ja! Daar in de verte ligt de Arena, het beroemde voetbalstadion van Ajax. En natuurlijk, dat mooie gebouw hier voor is het Rijksmuseum. En wat zijn die heuvels daar in de verte? Zijn dat echt de duinen langs de kust?

Iedereen die een drankje komt doen bij de Twenty Third Bar van Hotel Okura Amsterdam, is onder de indruk van het uitzicht dat tot ver voorbij de stadsgrenzen reikt. Dichterbij, geeft het een nieuwe kijk op de typische bouwstijl van het omringende Amsterdam-Zuid met zijn schuine zichtlijnen, huizenblokken rondom binnentuinen en kenmerkende details van de Amsterdamse school-stijl. Tijdens zonsondergang kleurt de hemel roze en terwijl het donker wordt verschijnen steeds meer fonkelende lichtjes. Een zeldzaam mooi decor om te genieten van een goed glas wijn of een van de bijzondere cocktails die hier door de ervaren bartenders worden gemixt.

Luister naar het verhaal van onze jubileumcocktail

50 ingrediënten voor 50 jaar

Speciaal voor dit jubileumjaar, waarin het vijftig jarig bestaan van Hotel Okura Amsterdam wordt gevierd, heeft het barpersoneel een signature cocktail samengesteld. Een drankje waarin alles wat Hotel Okura onderscheidt samenkomt: luxe, ambacht, tradities en aandacht voor detail. Het basisidee, om vijftig ingrediënten te mixen, werd haalbaar toen een van de bartenders op het idee kwam om de Gin van 47 Monkeys te gebruiken; een bijzondere spirit met 47 botanische ingrediënten waaronder kardemom, pompelmoes, gember, citroengras, salie en jasmijn.

Er hoefde nu nog maar drie ingrediënten aan de cocktail toegevoegd te worden om tot vijftig te komen. Na lang mixen, proberen en proeven werd gekozen voor een verfijnde Italiaanse bergamot likeur, een traditionele Japanse plum saké en een toplaagje van huisgemaakt champagneschuim. De ingrediënten worden afgemeten, stirred (not shaken) en overgegoten in een gekoelde coupe. Het schuimlaagje wordt versierd met een speciaal voor de gelegenheid ontworpen rondje van eetbaar papier waarin het logo van Hotel Okura Amsterdam verwerkt is. Het resultaat is verfijnd, exotisch en zeer elegant. Een jubileumcocktail om geheel in stijl mee te proosten en te genieten van Okura’s Art of Craftsmanship. Let’s celebrate the Art of Okura!

Jubilee Cocktail
View from Twenty Third Bar Twenty Third Bar - Jubilee Cocktail Hotel Okura Amsterdam - Twenty Third Bar