Memories

Memories

The art of memories

Okura’s Art of Memories is de wijze waarop wij speciale momenten en inspirerende verhalen koesteren. En de manier waarop wij die, met gepaste trots, met onze gasten willen delen. Verhalen over onze afkomst en onze tradities. Over authenticiteit en doorzettingsvermogen. Verhalen die zich afspelen in Oost en West, in Tokyo en Amsterdam. Verhalen die ook vandaag de dag nog inspireren, verbazen en ontroeren. Deze bijzondere herinneringen willen wij tijdens ons gouden jubileum graag aan u vertellen. Luistert U mee? Dan weet u wat wij bedoelen met The Art of Memories.

Hotel Okura Amsterdam - Okura tulip

De Okura-tulp

Vlammend oranje-rood, soepel wiegend in het voorjaarsbriesje en fier groeiend richting de eerste zonnestralen. De Okura-tulp is een opvallende en kleurrijke verschijning in de borders van Hotel Okura Amsterdam. Ook tijdens de beroemde jaarlijkse Keukenhof en in de tuinen van andere Okura-vestigingen, speelt deze bijzondere tulp een belangrijke rol.

Lees het verhaal
Queen Beatrix and Prince Claus

Koninklijke herinneringen

De speech van Prins Claus werd met veel enthousiasme ontvangen door alle Nederlandse en Japanse toehoorders. En ook al is het verhaal een halve eeuw oud, het boeit nog steeds. De beschreven herinneringen aan Japan, de ervaringen met Hotel Okura Amsterdam en de oorsprong van de warme banden tussen de twee landen, hebben nog niets aan inspiratie afgedaan.

Lees het verhaal
Maquette Hotel Okura Amsterdam

Het bestemmingsplan

Als de Japanse ondernemersfamilie Okura aan het eind van de jaren vijftig hoort dat de gemeente Amsterdam plannen maakt voor een operagebouw met een aangrenzend hotel, maken zij direct hun interesse kenbaar. Een vestiging in Amsterdam zou perfect aansluiten bij hun wens tot uitbreiding van Okura Hotels in Europa.

Lees het verhaal
Baron Okura

Baron Okura’s droom

Ondanks zijn vele succesvolle ondernemingen behoudt Okura een ambitieuze droom waarin alles samen komt; zijn internationale ondernemerschap en zijn gevoel voor authentieke tradities. Hij wil een eigen hotel openen

Lees het verhaal
Okura Crane Birds

Stay tuned

Tijdens het jubileumjaar zullen we elke maand verhalen aan de boom toevoegen. Wij nodigen u uit om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Vier samen met ons vijftig jaar Hotel Okura Amsterdam.

Meld je aan