Caring

Caring

The art of Caring

Okura’s Art of Caring zegt veel over de maatschappelijke betrokkenheid van Hotel Okura Amsterdam. In onze manier van bedrijfsvoeren proberen we niet alleen rekening te houden met winst, maar ook met sociaal-ethische aspecten en het milieu. Door oprechte aandacht en zorg te bieden aan zowel onze gasten, als aan ons personeel, onze buurt en onze planeet, willen we graag een stukje toegevoegde waarde creëren. En dat doen we met veel toewijding. Want zorgen, dat zit al vijftig jaar diepgeworteld in onze genen. Graag laten we u horen hoe we dit doen, met onze verhalen over The Art of Caring.

Hotel Okura Amsterdam - Folding origami

Eerste hulp bij cultureshock

Voordat de 160 kersverse, Japanse personeelsleden naar Amsterdam kwamen, kregen ze een uitgebreide training in Hotel Okura Tokyo. Ook moesten ze de taal van hun gastland leren spreken. Via de Nederlandse ambassade in Japan, volgden ze een snelcursus. Wat zou hen te wachten staan in dat verre, Europese land? Hoe zouden ze hun weg vinden in die smoezelige stad vol hippies, fietsen en toeristen?

Lees het verhaal
Lobby christmas tree

Boom met kerstgedachte

Elk jaar wordt in vele huishoudens de groenblijvende naaldboom opgetuigd met lampjes, ballen en slingers. Zo wordt een beetje licht en gezelligheid in huis gehaald tijdens de donkere dagen aan het eind van het jaar. En ook al ontbreekt de kerstboom in de traditionele Japanse cultuur, ook Hotel Okura Amsterdam tuigt jaarlijks een bijzondere kerstboom op.

Lees het verhaal
Okura Crane Birds

Stay tuned

Tijdens het jubileumjaar zullen we elke maand verhalen aan de boom toevoegen. Wij nodigen u uit om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Vier samen met ons vijftig jaar Hotel Okura Amsterdam.

Meld je aan