Blending Cultures

Blending Cultures

The art of Blending Cultures

Okura’s Art of Blending Cultures is de kunst om authentieke Japanse tradities te complementeren met moderne Westerse luxe. En andersom.

Wij laten graag zien hoe Hotel Okura Amsterdam al vijftig jaar, en geheel in de geest van zijn naamgever Baron Okura, het beste uit Oost en West combineert. Dat begint al bij de locatie van ons hotel. Een stukje Japan, midden in de Pijp; een bruisende volksbuurt in Amsterdam Zuid. Wij vertellen u graag hoe wij hier het beste uit twee werelden combineren. Luister mee naar onze verhalen over The Art of Blending Cultures.

Japanese rituals

Japanse rituelen op een Amsterdamse bouwplaats

Terwijl een toegestroomde menigte van journalisten, medewerkers en buurtbewoners ademloos toekijken, verricht een kleurrijk uitgedoste Japanse Shinto-priester allerlei traditionele rituelen. In een speciaal voor de gelegenheid gebouwd tempeltje, versierd met trossen bananen, vraagt de priester met offers van fruit en wijn om geluk en voorspoed voor het hotel aan de kami, de Japanse natuurgeesten.

Lees het verhaal
Sommelier Menno

Het beste van Oost en West

Voor elk seizoen ontwerpt executive chef Masanori Tomikawa een nieuw menu van zes tot acht gangen. Menno is een van de eersten die mag proeven. De wijnkenner vindt het een enorme eer dat hij, een jonge Nederlandse sommelier, mag helpen om de creaties van de ervaren Japanse chefkok te verfijnen.

Lees het verhaal
Ginko boom in het Okura hotel

Boomverhaal

Met trots en blijdschap blikken we terug op de vijftigste verjaardag van Hotel Okura Amsterdam. Het was een jubileumjaar vol bijzondere activiteiten. Van culinaire specials tot duurzame geschenken en van een feestelijke verjaardagscocktail tot een actie voor alle buurtbewoners. Via twaalf avontuurlijke verhalen werden gasten meegenomen door het verleden, het heden én de toekomst van Hotel Okura Amsterdam.

Lees het verhaal
Okura Crane Birds

Stay tuned

Tijdens het jubileumjaar zullen we elke maand verhalen aan de boom toevoegen. Wij nodigen u uit om u aan te melden voor onze nieuwsbrief. Vier samen met ons vijftig jaar Hotel Okura Amsterdam.

Meld je aan