Memories
Logo Okura 50 years

De Okura-tulpThe art of Memories

The Art of Memories is de kunstvorm waarmee wij inspirerende verhalen verzamelen, koesteren en vol trots delen met onze gasten. Luister bijvoorbeeld naar dit inspirerende verhaal over de Okura-tulp. Een kleurrijke voorjaarsbloem die speciaal gekweekt werd voor Hotel Okura Amsterdam en ook dit jaar weer volop te bewonderen is.

Vlammend oranje-rood, soepel wiegend in het voorjaarsbriesje en fier groeiend richting de eerste zonnestralen. De Okura-tulp is ook dit jaar weer een opvallende en kleurrijke verschijning in de borders van Hotel Okura Amsterdam. Maar niet alleen in de Amsterdamse hoteltuin is de tulp te bewonderen. Ook tijdens de beroemde jaarlijkse Keukenhof en in de tuinen van andere Okura-vestigingen, speelt deze bijzondere tulp een belangrijke rol. En dat al 25 lentes op een rij.

Hotel Okura Amsterdam - Hotel Exterior - Okura Tulip

De Okura-tulp is gekweekt door de firma Kapiteyn; een gespecialiseerde Noord-Hollandse tuinder die al vier generaties lang bijzondere bloembollen ontwikkelt en teelt. Het kweken van een nieuwe tulpensoort is een arbeidsintensieve en langdurige procedure. Na de eerste kruisingen en het vinden van de perfecte vorm en kleur, duurt het nog vele seizoenen voordat een tulp de juiste, stabiele kwaliteit heeft gekregen. Zo ging aan de ontwikkeling van de Okura-tulp, een traject van maar liefst vijftien jaar vooraf.

Hotel Okura Amsterdam - Okura tulip

Het resultaat mag er zijn. De Okura-tulp heeft heldere kleurgradaties van oranje, rood en roze met een uitwaaierende gele rand langs de blaadjes. De markante bloem werd voor het eerst gepresenteerd op de internationaal vermaarde bloemenshow De Keukenhof, tijdens het 25-jarig bestaan van Hotel Okura Amsterdam. Onder grote belangstelling werd de Okura-tulp onthuld en besprenkeld met champagne door Henk Koning, de toenmalige voorzitter van de Raad van Commissarissen van Okura. Zeven jaar later waren er voldoende bloembollen beschikbaar om de Okura-tulp grootscheeps aan het publiek te tonen. De Keukenhof plantte de tulpen dat jaar heel toepasselijk in de vorm van een groot, kleurrijk hotelbed.

Ook in de tuinen van Hotel Okura Amsterdam vormt de Okura-tulp dit voorjaar weer een opvallende verschijning. Heeft u hem al zien bloeien? Voor wie de Okura-tulp te midden van honderden soortgenoten en andere bolgewassen wil zien, is een bezoek aan de Keukenhof aan te raden. Nadat de grootste bloementuin van Europa de afgelopen twee jaar niet of nauwelijks geopend is geweest, zal de Keukenhof dit jaar weer extra uitbundig in bloei staan. Met zeven miljoen bloembollen, die al vanaf oktober gepland worden, is de kleurenpracht ongeƫvenaard. Wij zijn er trots op dat ook de Okura-tulp en zijn bijzondere geschiedenis hier onderdeel van uit mag maken. Dat noemen wij the Art of Memories, the Art of Okura.

Hotel Okura Amsterdam - Okura tulip Hotel Okura Amsterdam - Okura tulip Okura directors